Training en tijden

Onze trainingen

We geven trainingen afhankelijk van de ervaring en de bekwaamheid van de rijder. Iedere rijder start altijd met een serie van drie proeftrainingen. Na de proeftrainingen volgen de reguliere trainingen. Er wordt getraind in drie groepen:
training1* beginnende rijders met enkel club 2 of weinig wedstrijdervaring;
* gevorderde rijders met enige BWC ervaring of gelijkwaardig;
* ervaren rijders met (inter)nationale rij ervaring of gelijkwaardig.

Overgang naar de volgende trainingsgroep wordt door de trainer bepaald. Door het jaar heen zal beoordeeld worden in welke trainingsgroep de rijder het best op zijn plaats is.

Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen maken wij gebruik van een trainingsprogramma dat speciaal voor onze club is gemaakt door Noud Verstegen. Regelmatig zal hij een training geven aan de rijders in groep 2 en 3 en voor de rijders in groep 1 zal er een aantal clinics door hem gegeven worden op zaterdag. Voor de groepen gelden dan gewijzigde trainingstijden.

Trainingstijden
De trainingen zijn tijdens het wedstrijdseizoen, van maart tot en met november, op dinsdag en donderdag. In het winterseizoen wordt er op zaterdagochtend op de baan getraind. In het winterseizoen kan er op vrijwillige basis  deelgenomen worden aan starthek, crossfit en mtb traingen.

boekje-proefles• Groep 1  dinsdag en donderdag van 18:30 tot 19:30;
• Groep 2  dinsdag en donderdag van 19:15 tot 20:15;
• Groep 3  dinsdag en donderdag van 20:00 tot 21:15.