Wedstrijdinformatie

Fietscrosswedstrijden
Fietscrosswedstrijden worden verreden op een parcours dat tussen 300 en 400 meter lang is. Er moeten minstens drie bochten in het parcours zitten. Op het parcours liggen verschillende hindernissen en de startheuvel is minstens 10 meter lang en heeft 8 startplaatsen. Fietscrosswedstrijden worden ingedeeld in verschillende leeftijdsklassen. Tijdens een wedstrijd moet iedereen altijd drie kwalificatiewedstrijden rijden. Door een optelling van punten gaan de vier beste rijders door naar de volgende ronde. Bij gelijke uitslag kwalificeert de rijder zich die de laatste reeks het beste presteerde. Afhankelijk van het aantal deelnemers moeten de rijders zich kwalificeren door een 1/16, 1/8, ¼ of ½ finale te rijden.

De diverse wedstrijden
Er worden diverse competities gehouden waaraan deelgenomen kan worden:

Club 2 : 8 wedstrijden op dinsdagavonden tussen FCC de Spuicrossers en FCC Barendrecht (1 wedstrijd bestaat uit 3 manches en finale) om en om in Barendrecht en Oud-Beijerland. In principe voor alle leden verplicht, zodra zij technisch vaardig genoeg zijn (ter beoordeling van de trainer). Alle deelnemers die minimaal 5 wedstrijden hebben deelgenomen krijgen een beker. Inschrijfkosten zitten in contributie

Zuid-Holland Kampioenschap: dagwedstrijd tussen de 4 clubs in Zuid-Holland. Deelnamekosten zijn opgenomen in de contributie.

BMX West Competitie: 7 wedstrijden in afdeling West (Noord- en Zuid Holland en Utrecht) op zondagen. Er kan per wedstrijd worden ingeschreven in open (€ 4,00 per wedstrijd) en eigen klasse (€ 5,50 per wedstrijd). De kosten van inschrijven in eigen klasse zit in de contributie. Open klasse (niet verplicht) is voor eigen rekening.

Nationaal Clubkampioenschap: een wedstrijd voor iedereen, meedoen is belangrijker dan winnen.

Topcompetitie(TC): 7 wedstrijden door heel Nederland op zondagen. Inschrijfkosten per leeftijdsklasse verschillend.

Daarnaast diverse mogelijkheden voor dagwedstrijden. Onder andere clubkampioenschap West ( zit in contributie,) en het Nederlands clubkampioenschap (in contributie).

De wedstrijden worden verreden volgens de daarvoor geldende KNWU wedstrijdreglementen.

We stimuleren leden zoveel mogelijk deel te nemen aan wedstrijden. Zodra de rijder voldoende technische vaardigheden heeft kan zij/hij deelnemen aan de Club2 wedstrijden (op advies van de trainer). Verwacht wordt dat na maximaal een half jaar lidmaatschap de rijder in principe in staat moet zijn om aan de Club2 competitie deel te nemen, na een jaar lidmaatschap ook aan een tweede competitie naar keuze.

Vervoer naar uitwedstrijden: in principe door (ouders van) leden zelf te regelen.

Wil je de meest actuele wedstrijdkalender bekijken bezoek dan

de website van BMX Afdeling West KNWU .