MTB’en

De Spuicrossers
Bij onze vereniging hebben we kinderen maar ook ouders die naast de BMX ook regelmatig op de MTB stappen om een mooie rit te maken door het bos. Naast het plezier en de gezelligheid is mountainbiken een goede aanvullende training voor het BMX’en.

Andersom is het net zo, BMX’en geeft je de technische vaardigheden om veilig en comfortabel op de mountainbike door het bos te rijden. Naast de vaardigheden passen de intervallen van het BMX’en ook goed binnen een meer op conditie gerichte mountainbike training.

Meedoen aan wedstrijden
Bij FCC de Spuicrossers neemt een deel van de kinderen deel aan de landelijke mountainbike competitie (LJC Mountainbike). De LJC is een landelijke competitie die bestaat uit ongeveer 15 wedstrijden en is toegankelijk voor de jeugd tussen de 8 en 14 jaar (Cat.1 t/m Cat.7).

Stap op de mountainbike
Mede door Corona zien we een behoorlijke toename van mensen die op de mountainbike stappen, bij FCC de Spuicrossers ontwikkelen we op dit moment een plan om meer mensen een leuke invulling op de mountainbike te kunnen geven. Heb jij interesse om mee te rijden of lijkt het je leuk om een mountainbike training te verzorgen stuur dan een bericht naar mountainbiken@fccspuicrossers.nl

Jeugdtrainingen
In kwartaal 1 2021 zal er een start gemaakt worden met een reguliere jeugdmountainbiketraining, omdat het nog niet lang genoeg licht is door de weeks zal deze training op zaterdag plaatsvinden. Bij voldoende licht kan dat ook door de weeks vanaf de club of we spreken af bij een leuke parcours

Mountainbiken in de regio
Vlaardingen
Oostvoorne
Bergschenhoek
Burgh-Haamstede
Dorst
Loonse- en Drunense Duinen

Mountainbiken in de Hoeksche Waard
De Hoeksche Waard heeft veel potentie om te mountainbiken, helaas kent de Hoeksche Waard nog geen officiële mountainbike route. Wel zijn er vanuit het Wieler- en Duursport platform een aantal mensen druk bezig om een eerste stuk route bij toekomstig windmolenpark De Buitenzomerlanden te realiseren. Hoe mooi zou het zijn als je een heel rondje Hoeksche Waard kan doen op je mountainbike over asfalt, gravelpaden en MTBstroken.

Trainingsdata