Nieuws 2016 / Wedstrijdverslagen 2016

22-5-2016 – TC #3 in Baarn

Waar een klein clubje groot in kan zijn!!

TC_Baarn 659Zondag 22 mei 2016 de 3de TC, dit keer in Baarn bij de Wheely’s.

Voor de Spuicrossers aan de start, Shane, Joesry, Kris, Yvette, Felicia, Michael, Kirsten, Dione en Steff.

Shane mocht eindelijk weer een TC fietsen (UCI punten) maar kwam helaas in de 1ste manche vervelend ten val door 2 voorgangers die onderuit gingen. Op een krom tandwiel na en wat schaafwonden gelukkig verder geen problemen. Hij kwam nog wel mooi terug in de overige manches maar helaas te weinig om door te kunnen.

Na de manches bijna iedereen door naar de ¼, ½ en finales.
Maikel was mooi door in de manches maar het lukte helaas niet om door te komen naar de halve finales, hij sloot toch niet onverdienstelijk af met ee 7de plaats.

Kirsten en Dione mochten bij de meiden 9/10 de halve finales rijden, een mooie prestatie en weer extra punten voor de nationale ranking om toch wellicht NK en EK te kunnen rijden.

Voor Kris werd het nu spannend, zou het lukken om weer eens naar die felbegeerde finale te kunnen rijden. Met een fraaie halve finale stond ook Kris in de TC finale Boys 13, koppie koel gehouden, knap gedaan!

Uiteindelijk hadden we Joesry, Kris, Yvette en Steff in de finale.
Joesry had helaas een slechte start (wegslippen) maar vanuit positie 4/5 een supermooie inhaalrace en liet maar weer zien wat een kunnen hij in huis heeft.

Kris had een hele mooie start met een dikke jump op de 1ste bult en ging met positie 3 / 4 de 1ste bocht in, helaas gleed hij daar weg en sloot af met een 8ste plaats, toch goed gedaan Kris!

Yvette netjes als 1ste geplaatst in de finale bij de Girls 11/12, ze had een makkelijke start en nam in bocht 1 behoorlijk afstand, die bouwde ze verder uit en kon zo uitrijden naar de finish, een hele overtuigende winst!

Steff mocht in het midden aan het starthek staan, geen probleem met een snelle start, op bult 1 lag hij mooi 3de, na een mooie 1ste bocht en geen trapje te weinig kon hij die plaats handhaven, zijn 1ste podiumplaats in een TC.

Als je met 9 riders naar een TC gaat en met 4 daarvan in de finales staat en 3 podiumplekken pakt kunnen we behoorlijk trots zijn als club op dit resultaat, iedereen goed gefietst.

Next stop -> NK Clubs (28-5), Club2 OBL (31-5), BWC Schagen (5-6), Zuid-Hollands Kampioenschap (12-6)
TC_Baarn 087 TC_Baarn 090 TC_Baarn 597