Nieuws 2016 / Wedstrijdverslagen 2016

28-5-2016 Nationaal Kampioenschap voor Clubs

790e976c-e47b-4cbc-b3d8-3f8e2521b50dNiet de spannendste maar wel de gezelligste wedstrijd van het jaar is dit jaar verreden in Doetinchem.

In het met zonovergoten Doetinchem reden 15 Spuicrossers om de eer van de Spuicrossers te verdedigen. Helaas zonder Kris, Sylvain, Jarno en Jesse omdat ze nog geblesseerd waren, maar met Matthijs, Floris, Noah, Lucas, Jake en Maikel. Voor sommige rijders en ouders was het best een beetje spannend zo’n grote wedstrijd en bovendien waren er best veel valpartijtjes.

Zoals de moeder van Floris schreef : ,, En voor degene die er niet waren…. Wat is dit een leuke sport en dito publiek….. Floris was zowaar minstens een uur rustig…bedeesd zelfs. Toch wel erg spannend.”

Gelukkig wisten onze rijders hun fiets goed onder controle te houden en is niemand gevallen.

Tijdens het NK Clubs is meedoen belangrijker dan winnen en hebben we gezien dat onze rijders met veel inzet en plezier hun rondjes hebben gereden. In het sterke veld van nationale rijders wisten Michael, Ynze, Jay-Jay, Shane, Maikel en Joesry zich te kwalificeren voor finales.

Uiteindelijk was in de finale succes voor Jay-Jay en Joesry met 6de en een 1ste en behaalden we met De Spuicrossers een mooie 20ste  plek, waar we ongelooflijk trots op zijn!!!