Wedstrijdverslagen 2018

BCiM Zuid-Hollands Kampioenschap 2018

Naast het Nationale Clubkampioenschap dat dit jaar in Erp werd verreden wordt er ook jaarlijks een ‘heroïsche’ strijd uitgevochten tussen de BMX-verenigingen van Zuid-Holland, om de titel de beste BMX-vereniging van Zuid-Holland. Dit jaar was de plaats van het strijdtoneel de nieuwe BMX-baan van FCC Barendrecht. Naast FCC Barendrecht waren Zoetermeer en Rijswijk aanwezig.

Zoals altijd geldt ook hier meedoen is belangrijker dan winnen en hoewel de titel van de wedstrijd anders doet vermoeden is het een wedstrijd voor iedereen, waarbij alle rijders van nieuw tot oud kunnen meedoen. Natuurlijk wordt er onderling gestreden voor de beste plek maar er is ook plaats voor verbroedering. Zo werd ook dit jaar weer een estafettewedstrijd gehouden waarbij alle rijders van de verenigingen gemixt werden en de rijders elkaar over de finish schreeuwden.

Alle Spuicrossers hebben het geweldig gedaan. Zo wist Stef de Bruijn zijn titel te prolongeren en kon hij een mooie beker en weer de winnaars hoodie mee naar Oud-Beijerland nemen. Helaas had een enkele Spuicrossers de huid al verkocht voordat de beer geschoten was en was er de teleurstelling des te groter toen een rijder uit Rijswijk met de eerste prijs aan haal ging. Maar ook andere rijders grepen net naast de eerste prijs zo ook Vin Toers Bijns, hoewel hij de finale op zijn naam wist te schrijven had hij net één puntje te weinig om die welbegeerde trui mee naar te kunnen nemen. Ook Dione de Bruijn eindigde in de finale op een mooie derde plaats maar wist ook net niet genoeg puntjes bij elkaar te rijden in de manches om op het podium te komen. Maar ook onze debutant Stan Zeelenberg wist zich door de manches heen te vechten en vervolgens reed hij een fantastische halve finale en kwalificeerde zich als tweede voor de finale. In de finale eindigde hij op mooie vierde plek.

Volgend jaar wordt het Zuid-Hollandskampioenschap in Zoetermeer verreden en hopen wij met nog meer rijders aan de start te verschijnen, want meedoen is belangrijker dan winnen.

Geheel volgens de traditie werd de organiserende vereniging beloond met de titel ‘beste BMX-club van Zuid-Holland’.