Geen categorie

Groot baanonderhoud en alternatief trainingsprogramma

Februari 2022

Een kans om op korte termijn onze BMX-baan grondig aan te pakken…tja DIE laat je niet schieten. Druk overleg over financiën, voorbereidingen en het opzetten van een alternatief trainingsprogramma met locaties zijn dan wel een ‘uitdaging’.

Gelukkig beschikken we over een fanatieke groep ouders die er de schouders onder zet. Nadat de aanpak goed was doorgesproken werd onder begeleiding van Ronald, Dion, Joël, David, Serge, Martin, Dennis, Roman, Lennard  (in nauw overleg met Marco en Susanna) een aantal trainingsavonden en zaterdagen hard gewerkt om de baan voor te bereiden op de werkzaamheden.  Verbetering van de drainage, verwijderen belijningsstenen, verbetering kombochten, afvoer van overbodig materiaal alles werd ferm aangepakt.

 

Gesloten

En toen was het zover…ineens stond daar groot materieel, was de baan gesloten en kregen we maandag via Ronald, Johan en Zahur foto’s toegestuurd. Wat een slagveld, met lede ogen toezien hoe de grasmat en straatwerk te lijden had onder weersomstandigheden en druk van machines. Maar ook hoe spannend en gaaf om de vorderingen te zien.

In een appje dat Ronald stuurde, meldde hij dat ook het laatste stuk een echt nieuw element krijgt.  Aan zo’n kort berichtje, zo tussen neus en lippen door, ging een bliksemactie aan vooraf.  Ronald trok de stoute schoenen aan en na kort klankborden met Marco over mogelijkheden, schakelde hij erna gelijk door met grondleveranciers voor offertes en leveringstermijnen, spoedoverleg met Zahur en de aannemer.  Kicken! 

 

Alternatieve trainingen?

Ondertussen werd door de trainers en jeugdtrainers bedacht hoe de trainingen volgens de “jaar trainingsopzet” door kon gaan zonder baan.  De opgave voor de heren trainers was het bedenken van locaties en trainingen voor drie a vier weken in aanloop naar 27 Maart: NK clubs.  Met een grote groep nieuwe riders, een bijzonder vroeg vallend NKclubs, de voorjaarsvakantie en geen baan, leverde het trainersteam, onder leiding van Zahur, een mooi alternatief programma:

  • Vlakke baantrainingen (PRC Spijkenisse)
  • Pumptrack training (Roosendaal)
  • Bootcamp (Numansdorp) en
  • Clinic (Tiel)

Inmiddels zit de eerste week trainingen erop en wat leverde dat blije maar vermoeide koppies op. Prachtig om te zien hoe de riders er allemaal voor gingen en zichtbaar genoten.

 

Harde werkers bedankt!

Ook de eerste week baanwerkzaamheden zitten erop. Gelijk werd het straatwerk hersteld zodat er nauwelijks achterstand werd opgelopen, mocht de baan weer bruikbaar worden.

Ik ben super trots op ons cluppie vol enthousiaste hardwerkende leden!

Fijn dat we gezamenlijk, als team, aan deze clubontwikkeling kunnen bouwen.

Tot snel.

Manon.

Leave a Reply