Nieuws 2016 / Wedstrijdverslagen 2016

Zuid-Hollands kampioenschap 2016

Vandaag een hele leuke wedstrijddag, FCC Barendrecht, BMX Zoetermeer, FCC Rijswijk en FCC de Spuicrossers hadden de handen ineen geslagen om dit jaar weer een heus Zuid-Hollands Kampioenschap te organiseren en nog wel op onze thuisbaan in Oud-Beijerland.
De wedstrijd
De dag begon stralend, weer erg goed weer in tegenstelling tot de voorspellingen. Ruim 100 deelnemers aan de start in de diverse leeftijdsklassen, vooral de riders onder de 10 jaar waren ruim vertegenwoordigd, goed om te zien dat de sport zo populair is.
De manches volgden elkaar snel op, de Spuicrossers behaalden erg mooie plaatsen in de manches, dat waren we natuurlijk ook wel een beetje aan onze stand verplicht rijdend op onze thuisbaan.
Estafette
Na de manches en mooie combinatie van sport en spel, de team estafette. 8 teams met allemaal verschillende kids van verschillende clubs. Het ging als volgt, opstellen in het parc ferme, startheuvel oprennen, rondje rijden en een knijper overdragen naar de volgende rider van je team, startheuvel op, rondje etc… dat werd natuurlijk 1 grote chaos van riders, fietsen, teamcaptains die alles in goede banen moesten houden, al met al erg gezellig en een hoop gelach, welk team er nu officieel gewonnen heeft geen idee meer…..
De finale
Na de estafette dan eindelijk de finale, hier ging het vandaag allemaal om, hier kon je vandaag Zuid-Hollands Kampioen 2016 worden en dat wilde iedereen wel natuurlijk wel proberen. De finales werden nog extra spannend doordat het zachtjes begon te regenen, de juiste stuurkunsten en fietsbeheersing werden hierbij wel van belang.
De races
In de finale Boys-6/Girls7 werd Lisa mooi 3de
In de B-finale Boys7/Girls8 werd Quinten 1ste
In de A-finale Boys7/Girls8 werd Steff 1ste, Daan 3de
In de B-finale Boys8/Girls9 werd Dion 2de en Julia 3de
In de A-finale Boys8/Girls9 werd Dione 1ste
In de B-finale Boys9/Girls10 werd Odette 2de
In de B-finale Boys10/Girls11 werd Franka 1ste
In de A-finale Boys11/Girls12 werd Mike 2de
In de B-finale Boys12/Girls13 werd Jordy 2de
In de A-finale Boys12/Girls13 werd Yvette 1ste
In de finale Boys13/Girls14 werd Kris 1ste Jarno 2de en Colin 3de
In de B-finale Boys14+15/Girls15+16 werd Jesper 2de
In de A-finale Boys14+15/Girls15+16 ging Sylvain helaas onderuit
In de laatste finale werd het een spannende strijd tussen Maikel en Shane, helaas ging het in bocht 3 mis en gingen ze door de gladheid beide onderuit anders waren zij zeker ook goed voor een podiumplaats.Verder iedereen natuurlijk van harte met jullie prestaties, jullie hebben allemaal jullie best gedaan en mooie resultaten bij elkaar gefietst en gezorgd voor een gezellige en succesvolle dag.


Wisselbokaal beste club

Als klap op de vuurpijl haalden we als Spuicrossers ook de wisselbokaal binnen als club die de meeste punten had verzameld, dat was de 1ste keer dat dat ons lukte.

Vrijwilligers

Uiteraard willen we ook alle vrijwilligers van alle 4 de clubs bedanken voor hun inzet, het liep allemaal erg goed!

Sponsoren

En als laatste de sponsoren die dit alles ook mogelijk hebben gemaakt, bedankt.
Het was een gezellige dag die met een heerlijk zonnetje af werd gesloten, tot volgend jaar als het allemaal meezit met de nieuwe baan dan in Barendrecht.