Nieuws 2017 / Wedstrijdverslagen 2017

25-6-2017 – BWC #5 – Oud-Beijerland

Daar was dan eindelijk de jaarlijkse BMX West Competitie wedstrijd bij FCC de Spuicrossers.

In de afgelopen weken was er hard gewerkt door de vrijwilligers om de baan er weer tiptop uit te laten zien. Helaas had het op zaterdag en ‘s-nachts veel geregend waardoor de baan op sommige plekken wat zacht was, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken.

Zo net voor het NK, EK en WK een wat lage opkomst, 62 bakjes, maar dat zagen we de week ervoor in Baarn ook al. We konden vroeg starten, voor half 11 rolde de cruisers de startheuvel af. Al snel gevolgd door de kleintjes op de BMX tot aan de snelle mannen.

Voor de Spuicrossers 37 rijders aan de start, een hele mooie opkomst. We blijven groeien met het aantal rijders wat meedoet bij de BWC’s, gaaf om te zien.

Bij de jonkies wisten Trey en Lynn, onze debutanten goed mee te rijden, Lynn werd 4de en Trey 3de in zijn B-finale, goed gereden in hun eerste grote wedstrijd.

Bij de 8-jarigen 8 rijders die de strijd aan gingen om naar de finales te gaan, dat lukte 7 rijders met als resultaat 3 rijders A-finale en 4 rijders B-finale, Matthijs wist 2de te worden in de B-finale, Daan een hele mooie 3de plaats in de A-finale en Steff wist de A-finale te winnen.

Kirsten reed ook sterk rond, zij wist met gemak haar B-finale te winnen, zus Yvette werd netjes 3de in haar A-finale

Bij de Boys14 & 15 was het niet makkelijk voor onze eigen rijders, er werd hard gereden door de gastrijders, ondanks dat toch een paar hele mooie manches gezien waarin echt werd geknokt voor iedere meter en plaats. Ynze wist met gemak de B-finale te winnen.

Maikel de Bruijn wist een mooie 3de plaats te veroveren bij de Boys17+, ondanks zijn val in de 1ste manche, op de 4de plaats gevolgd door Shane, Jake sloot af met een 7d plek, netjes.

Bij de cruisers streden Richensly en Alan voor een plekje in de finales, dat lukte vrij makkelijk. Bij de cruisers rijden ook zeer snelle mannen rond, Richensly wist een nette 4de plek te scoren, Alan erg goed weg bij de start kwam helaas opgesloten te zitten en eindigde de dag met een 8ste plaats.

Ondanks een paar EHBO-momenten ging de dag erg snel, het was één van de snelste BWC’s, dat kwam goed uit, na het opruimen hebben wij weer onze gezellige, jaarlijkse BBQ gehouden.

Graag willen wij alle rijders en vrijwilligers bedanken voor een succesvolle en goed verlopen dag, tot volgens jaar.

Foto’s beschikbaar via:
https://www.facebook.com/pg/Hobbysportfotograaf-Claassen-755491181255407/photos/?tab=album&album_id=913758258762031
https://www.facebook.com/pg/remcohuvermannphotography/photos/?tab=album&album_id=459003174456912

Alle uitslagen via:
https://www.bmxwest.nl/uitslagen_pw/bwc