Nieuws 2018 / Wedstrijdverslagen 2018

Steff de Bruijn Nederlands Kampioen Veldrijden

Oud-Beijerland – Steff de Bruijn is zaterdag 27 januari Nederlands Kampioen veldrijden geworden. Het NK werd gehouden in Hoogeveen bij De Peddelaars, daar was een mooi uitdagend parcours uitgezet met meer dan 30 haarspeldbochten, serieuze klimmen en afdalingen en meerdere technische modderpassages.

Oud-Beijerlander Steff de Bruijn was erop gebrand om voor deze trui te gaan, tijdens het NK Mountainbike in Sittard afgelopen zomer ging de trui aan zijn neus voorbij, hij werd daar 3de maar had op meer ingezet. Vanaf startrij 3 kon Steff bij de eerste modderpassage al snel naar plek 3 rijden door een paar mooie stuuracties, vervolgens nam hij op de eerste bult met een van te voren goed uitgedachte actie de wedstrijd over en kon zijn voorsprong uitbreiden.
Tussen Steff en de nummer 2 zat een gaatje van 8 tot 14 seconden, dit maakte de wedstrijd erg spannend maar op de streep had Steff uiteindelijk voldoende marge om kampioen van Nederland te worden.

Sinds half november is Steff gestart met veldrijden bij PRC Delta in Spijkenisse, trainer Mario Poldervaart en vader Sebastiaan hebben hem de fijne kneepjes bijgebracht. Steff zijn roots liggen in de BMX waar hij in de diverse competities ook mooie resultaten weet te behalen waaronder Regionaal, Zuid-Hollands en Clubkampioen.

Vanaf deze week starten de voorbereidingen weer voor Steff bij FCC de Spuicrossers voor het BMX-seizoen dat op 18 maart zal starten in ERP met het NK Clubs. Ook zal Steff dit jaar weer een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap Mountainbike, de eerst wedstrijd is op 10 maart in Oldebroek.

Wil je op de hoogte blijven van Steff z’n wedstrijden kijk dan op www.steffdebruijn.nl of op Facebook via BMXKIDSNL