Nieuws 2016 / Wedstrijdverslagen 2016

Spuicrossers geven de laatste TC in Heiloo extra glans

Zondag 9 oktober stond er in de reeks van 5 TC’s de laatste nationale wedstrijd dik omrand in de agenda,
nog één keer alles geven in de landelijke competitie.Voor onze club de volgende 10 riders aan de start, JayJay, Steff, Dione, Kirsten, Michael, Felicia, Yvette, Kris, Jarno, Joesry en Shane.

1/4 en 1/2 finales
In de manches werd uiteraard weer alles gegeven om naar de o zo moeilijke finales te kunnen gaan, dat is op dit niveau zeker niet vanzelfsprekend.
Zo goed als iedereen door naar de ¼ en ½ finales, in de ¼ finale werd er wederom zeer technisch en hard gefietst, dit had als resultaat dat Jarno voor het eerst een halve finale kon gaan rijden
tsja en wie weet zelfs wel een finale, in de BMX is alles mogelijk….

Helaas zaten Shane, Michael, Kirsten, Dione en JayJay niet bij de 1ste 4 om door te kunnen naar de finales, ondanks dat toch echt heel knap gereden.
Sterke halve finales van Joesry, Yvette en Steff, zij wisten 1ste te worden, Kris goed door en ja ook Jarno wist een plek te claimen in een TC finale, een grote stap!

Hiermee aan de start 5 Topcompetitie finalisten in de finale, ik ben nog niet zo lang bij de club maar ik denk dat dat wel wat jaartjes terug is geweest dat we dat hebben gezien.

De finales
Steff mocht als 1ste zijn finalerace rijden, dat deed hij heel sterk, hij lag de hele wedstrijd mooi 2de maar werd net op de finish met een minimaal verschil gepakt en werd zo 3de.
Yvette reed zoals we van haar gewend zijn, een sterke start en lag hiermee gelijk 1ste, dit wist ze uit te bouwen tot een mooie voorsprong tot aan de finish.
Toen Jarno en Kris, die waren beidde goed weg, na de eerste bocht op positie 5 en 6, Kris werkte zich goed naar voren en pakte op de finish een mooie 4de plek, Jarno werd 8ste in een spannende finale, goed gedaan!
Vervolgens Joesry aan het hek, die was ook goed weg, maakte het nog een klein beetje spannend in het begin maar besliste het op een gegeven moment met overtuiging dat hij toch wel de nr1 is en won ook zijn finale.

Wederom een topweekend voor onze club, 10 riders, 5 finalisten en 3 podium plekken waarvan 2 op de hoogste trede!

Next stop : 11-10-2016 – Club2 Barendrecht, 23-10-2016 BMX West finale in Baarn.