Nieuws 2016 / Wedstrijdverslagen 2016

Topcompetitie #4 een succes voor de Spuicrossers

Zondag 25 september stond de 4de Topcompetitiewedstrijd van het seizoen in de agenda.
Dit is de landelijke BMX competitie, het niveau hierbij is hoog, alle toppers willen hier scoren.
11 riders namens onze club aan de start waarvan 1 debutant, Jay Jay Groenewegen.
Voor veel van ons de 1ste keer in Venlo, wat is dit een mooie baan en omgeving, super relaxte sfeer, lekker de ruimte om je heen en mooi asfalt om in te fietsen.
In de manches werd er goed strijd geleverd door onze riders, helaas kwamen JayJay, Dione en Felicia niet door naar de finales, ze hadden allemaal 3x een 5de plaats, toch erg goed gereden!
In de 1/4-finales redde Jarno het helaas net niet met een 5de plek, ook Michael(7), Kirsten(7) en Shane(6) haalden alles uit de kast maar jammer genoeg geen 1/2-finale.
De 1/2-finales kwamen Steff (3), Kris (4), Yvette(1) en Joesry(1) goed door.
Dan de finales,
Steff had een goede start, sprong de 1ste, dat vond hij wel gaaf, viel terug naar 6 maar kwam over de finish als 4de.
Yvette had ook een erg goede start en reed de hele wedstrijd aan kop en pakte de 1ste plek enne dat op haar nieuwe fiets.
Kris had vanaf 8 een topstart en reed erg goed bocht 1 in, ook bocht 3 was heel sterk en kon daarmee zijn 4de plek vasthouden, de bevestiging voor Kris dat hij in de TC-finales thuis hoort!
Joesry was ook goed weg en met een hele fraaie jump voor bocht 1 (volgens hem was de jump net te ver maar pakte goed uit) pakte hij plek 1 die hij vrij makkelijk verder uit kon bouwen.
Met 11 rijders 4 finale plaatsen en 2x een 1ste plek hebben we een dikke prestatie geleverd.
Over 2 weken de finale in de Topcompetitie in Heiloo, als alles goed gaat hebben we daar in de einduitslag 3 spuicrossers op het podium.
Next stop 2-10-2016 – BWC #10 in Rijswijk