Nieuws 2018

BMX-Trofee West Competitie Baarn

Na de openingswedstrijd van het seizoen in Velsen-Noord streek de BMX Trofee West Competitie neer in Baarn. Na de mega startheuvel van Velsen stonden de Spuicrossers voor een nieuwe uitdaging. Baarn uit, altijd lastig ……………
Ook deze keer waren de Spuicrossers weer goed vertegenwoordigd, zelfs zo goed, dat er stemmen op gaan om een 3de tent mee te nemen naar de wedstrijden. Het gaat hier dan ook te ver om iedereen op te noemen, maar een paar rijders zetten we even in het licht.
Onze jongste rijdster Lynn reed fanatiek haar rondjes en ondanks dat ze baan veel te lang vond wist ze toch mooi 45 punten bij elkaar te rijden. Bij de boys 9 was er sprake van een klassieke ‘broedermoord’, 8 van de 29 rijders waren Spuicrossers. In Velsen was Daan er nog niet bij mij maar in Baarn liet hij zich nadrukkelijk zien en wist hij met het behalen van 61 punten de 5de plek te behalen in deze zware competitie. Ook Kris Kuiper reed vandaag fantastisch en wordt in de wandelgangen al Kris ‘Lane 8’ Kuiper genoemd. Kris stond in de finale met twee andere TTW’ers. Op papier leek hij kansloos, maar ‘Riders ready’ was nog niet uitgesproken of Kris schoot als een raket uit de startblokken en ging vanaf 8 als tweede de eerste bocht in. In de derde bocht nam hij definitief de leiding over en finishte soeverein als eerste.
De volgende BMX-Trofee West is op zondag 27 mei 2018 op de nieuwe baan van Uithoorn.