Nieuws 2018

Wedstrijdverslag TC Heiloo 8 april 2018

Na twee BMX Trofee West wedstrijden stond afgelopen weekend de eerste nationale topcompetitie op het programma. Locatie Heiloo Noord-Holland. Zaterdag baanverkenning en zondag knallen. Een competitie waarin wordt gestreden op het scherpst van de snede. Op zo’n eerste wedstrijd wordt bepaald wie op de top van apenrots mag gaan zitten. Alle rijders hebben dezelfde vraag, hoe is de concurrentie de winter doorgekomen?
Dertien kanonnen van de Spuicrossers verschenen aan de start. Voor sommige van hen was dit hun eerste kennismaking met deze landelijke competitie en zouden ze er achter komen dat een foutje meteen afgestraft wordt. Bij Dion ontlokte dat de opmerking: ‘ze kunnen hier echt wel fietsen hoor’. Matthijs, Jay-Jay, Steff, Yari, Dion, Dione, Milan, Felicia, Yvette, Colin, Kris, Sylvain en Joesry moesten er volle bak tegenaan.
BMX leer je met vallen en opstaan en dat geldt ook voor de wedstrijden, helaas bereikte niet iedereen de finales maar zij nemen deze ervaring wel mee naar de volgende wedstrijd om dan beter en sneller te zijn. Uiteindelijk bereikten Steff, Yvette, Kris en Joesry de finale. Helaas strandde Dione op een haar na in de halve finale en verbaasde Sylvain vriend en vijand en bovenal zich zelf door in de kwart als derde te finishen en vond hij uiteindelijk zijn Waterloo in de halve finale.
Met een mooie eerste plaats voor Yvette en drie vierde plaatsen hebben De Spuicrossers zich van hun beste kant laten zien.